Perşembe, Aralık 24, 2009

sevgili Mustafa Lüleci'den bana...

sevgili Mustafa Lüleci,
mesajınızı öyle sevdim ki, bloğumda aynen paylaşmak istedim.
tüm güzel sözcükleriniz için çok teşekkür ederim. her ne kadar benim için çok abartılı cümleler olsa da cümleleriniz, ben içlerinden gerçekten layık olduklarımı seçtim ve gönlüme iğneledim.
sevgiyle ve hep mutlu kalın...


bir beyaz orkideyi, şahsında ebedileştirmek nasıl bır duygu can...

beyaz orkide, bir direnişin degişimin ve arınmanın öyküsü.. hem de zincirlerini şakırdatan bir kölenin özgürlük bagımsızlık öyküsü. direnerek degişerek arınarak özüne dönerek kendi hemcinslerıne vakurluca, erdemlice mücadele tekniği geliştirerek örnek olma azminin savaşı..
rehberlik ederek kendi doğal şartlarına meydan okuyarak sevgıyle yaşam iksiri sunanların öyküsü.
beyaz orkide, orkidelerın en degerlisi, en zor yetışenı ve ve masumıyetın asaletın zerafetın estetıgın vakarın sabrın emegın hoşgorunun sembolu olan çiçeklerın en naifi en ulusu .
beyaz orkideyi anlamlı kılan tarıhı ve genetık dokusundakı asaletı ve zerafetı ve gorguyu taşıyan olaganustu şartlarda cocuklugunu genclıgını gecırerek çileyle olgunlaşan ve bir gelecegi inşa etmek için tanrı tarafından gorevlendırılmış dramın basrol oyuncusu .
hergecenın yenı tanlara gebe olması gıbı sevgiyle yogrulan, yogunlaşan, arınan ve sevgının nirvanasına tırmanan bır tuna yuregıne sahıp bir devrimcinın oykusu.
sevmeyı bılen sevdıgı ıcın her turlu cılgınlıgı goze alabılen bır yurek.
yasadıklarıyla kendını farkeden ve gecmışıni unutarak gelecegını sevgıyle kurmaya calışan salıha bır annenın oykusu.
tek dostu sevgi olan ve sevgisine sıgınarak, guvendıgı insanların bılgısı ve bırıkımınınden onyargısızca aklını kullanarak kendını yenıleyen ve dost bildiği düşmanlarıyla mucadele etmeyı ogrenen zekı ıdrakı ırfanı ve yuregıyle hayatın getırdıklerıne meydan okuyarak sevgının zaferını nirvananın kalesıne dıken sevda selinin öyküsü bu.
farkını farkettıkce, sevgının aşamıyacagı engel kalmadıgını gordukce, gelecegını kuşatan şartlara göre hayatını dizayn ederek destan yazacak manevi mimar olan bır yigit asenanın öyküsü.
o nedenle beyaz orkıdeler cok ozel ve anlamlıdır .
yetıştıgı ortam yetıştırenler ve sahıp olanlar ıcın cok özeldirler.
nazenın bır ortamda çiçek açtırılarak, sevgı çınarının golgesınde, aroması ve rayıhasıyla hayat verdirilerek ve yaşam iksiri sunularak, usarelerın yeşertilmesi gerek ki kazanan sevgıler olsun .
ilahı komedyanın gorevlendırdıgı ınsanlar toplumun manevı mımarı olarak yaşam mucadelesı verebılsınler. asil zarif naturel ve guzel olunca, cesur kararlı ve metın olunca
ve uckura endekslı beyınsızlerın bedenının kırletemedıklerı bır sevgıyle yogunlasınca, sevdıgını ve sevıdilgını hıssettırmesı...
varlıgı kazanc yoklugu ıse kayıp sayılmalı hersey ve herkes ıcın.
yolun hep aydınlık, yolculuğuna eşlik edenlerin hep aydın ve doğru olsun can.

Hiç yorum yok: