Pazar, Aralık 20, 2009

(u)mutsuzum

olmak ya da olmamaksa bütün mesele,
ölümü "sadece uyumak"lıktan azad ettim.
hayattan bir an önce kurtulmak için,
tüm gücümle yaşamaya karar verdim.


10 yorum:

Unknown dedi ki...

Yaşamak bazen umut vermiyor insana… Oturur düşünürsün bir yerlerde kendi hayatını… bugüne kadar neler yaptığını… kendin için faydalı ne yaptın diye… sonra daha da sıkılırsın kendinden… nefret edersin… sen başkalarından uzaklaşmaya çalışırken insanlardan kendini soyutlarken bir de bakmışsın ÖZÜN diye bir şey kalmamış... Bu yüzdendir ki olmak yada olmamak önemsizdir.Asıl mesele ne olduğumuz,kim olduğumuz,nicin olduğumuzdur.

Unknown dedi ki...

18.shakespeare hamlet karakterine bu sözü söylettiği anda karakterinin iplerini elinden kaçırdığının farkında olmadan onu dibi görünmez bir kuyuya atmıştır. ölmek mi, yoksa uyumak mı? hayatta kalmak mı, yoksa bütün sorunları cani bir şekilde halletmek mi? hamlet bu soruların hepsini kendi kendine sorar ve kendi cevap bulmaya çalışır.Ama birtürlü bulamamıştır...sende kendine bu cevabını bilmediğin soruyu sorma lütfen,olmak tarafını düşünürsen neden ve niçin olmanın cevabını daha kolay bulabilirsin...

Unknown dedi ki...

yukarda göndermiş olduğum yazı olmak yada olmamak adına bir tespit.Bu tespit daha önce yapılmış ve doğru bir tespit bana göre bu tespitin içinde aradığın yorumu bulacağından eminim tabi bunu yayınlamak zorunda değilsin o tespit benim değil sadece umutsuzluğunu daha fazla derinleşmeden tamir etmen için sana gönderiyorum.Shakespeare bile çıkamamış bunun içinden cevabını oda verememiş.sende fazla kendini zorlama Edi....

Adsız dedi ki...

olmak yada olmamak işte bütün mesele bu..
zaman ne kadar çabuk geçiyor değil mi,edi.ben?

Banu'dan sana selam ve sevgiler..

edi.ben dedi ki...

teşekkür ederim Ramazan.
yazdığın tüm sözcükler için çok teşekkür ederim.
hayat herkese eşit davranmıyor değil tabi ki, aslında herkese eşit davranıyor. herkesin rolü, sorumlulukları ayrı... kimileri bunlara yük diyor, kimileri "benim hayatım". bendeyse durum biraz karışık sanırım, hem hayatım hem yüküm... sanırım bu sefer pes ettim, hayat kazandı. çok yorgunum...
mutlu kal

sevgili Banu,
haklısın. zaman çabuk geçiyor.
ve dilerim daha da hızlanır.
çok çok çok hızlı akar.
biter... en azından benimki. olmamak'a ulaşabilmem için, olmak'ın hızlı akması lazım...

sana da selam ve sevgiler

zihni örer dedi ki...

olmak ya da OLMAK.....

gerisi düşünmeye değmez.
"olmamak" direnmeye gelmez.

Unknown dedi ki...

bu umutsuzluğu ve karamsarlığı sana hiç mi hiç yakıştıramadım sen kendin için olmasa bile sana şuan muhtaç olanlar için mücadele etmeli savaşmalısın her insanın hayatta yaşamağa değer amaçları ve gayeleri vardır sanıyorum senin gayen ve amacın en kutsal olanından bırak olmak yada olmamağı muhtaç olanın olması yada olmaması buna karar vermem gerekiyor..

sevgilerr..

edi.ben dedi ki...

bu sefer yapamayacağım...

Kentsel Dönüşüm Uzmanı dedi ki...

:(

Kentsel Dönüşüm Uzmanı dedi ki...

:( "sadece uyumak" ? bılmıyorum..arkamda bıraktıklarımı dusununce, ınsanın kendı ıcın bıle "sadece uyumak" dııl bence.. hatta bazen arkasında bıraktıkların ıcın bıle yasayabılır ınsan.. hanı derler ya" gıtmek mı zor, kalmak mı?" karar veremıyorum aslında ama, kalıcaksam da hakkını vererek kalırım..keske dememeye calısırım..

demıstım.. tabıkı senı yargılamak yada senı cozdum havalarına gırmek ıcın dııl..hatta senın dısında kendı dusuncemdı sadece..
ama neden boyle kı, neden bu sekılde hıssedıyosun acıkla demıycem ama, ben yıne de hıc konusmasam da hıcbısey soylemesem de yanında olucam.. yanyana olmasak da yanında olucam..