Cuma, Ocak 15, 2010

iyi ki doğmuşsun Nazım...



5 yorum:

METİN dedi ki...

Sözlerin mukayyet hale gelmesi yetmez! O cümlelerdeki iç yangınının da yüreklerimize bir kor gibi düşmesi gerekiyor.Gamsıza denecek söz yok, dertsize sarf edilecek tesirli bir kelime hala keşfedilebilmiş değil. Istırapsız beyinlerin millet adına, insanlık adına nasıl bir çile çekileceğine dair bir mülahazası zaten olamaz. ' Yağmur altında kalıpta ıslanmayanlar'a sağanak sağanak gözyaşıyla yaklaşsanız da kıymeti yok.Kıymetini bilmeyenler utansın...!

Sevgiler

iyiki doğdun NAZIM HİKMET

Unknown dedi ki...

İki kez insan annesinden ayrılır biri doğarken,biri ölürken... İki kez insan sevgiliye bağlanır biri b...aşlarken,biri biterken... İnsan hayata ikianlam yükler biri ağlarken,biri gülerken ve insan sadece bir kez kıymetbilir oda elindekini kaybederken...!

SENİN KIYMETİNİ BİLEMEDİK NAZIM HİKMET
saygıyla

zihni örer dedi ki...

Naızm, evet 108 yıllık anıt tüm saygınlığıyla, zorlamasız, finansmansız, torpilsiz, önyargısız, engellere rağmen
dim dik ayakta ise var bunda bir derin anlam

Minlendiniz

METİN dedi ki...

Zihni bey

Hocanızın sorduğu sorularla ilgili nacizane düşüncelerimi SEZİ-YORUM a yaptım sistemi bilmediğim için özür dilerim

sevgiyle kalın

mavi güneş dedi ki...

Nazım en güzel şiirlerini ikinci kez Sovyetler e gittikten sonra yazdı Aşk ve hasret şiirleri idi çoğu.Çoğu kez acı çekti orada arkadaşlarını kurban vermişti Stalin e ve yanında sevgili adında servis görevlisi kadınlar.
Onu dışarıya kaçıran DEVLET SCHADENLUST DUYMUŞTUR MUTLAKA Ve Nazım ın itibarı ıade edilmiş.DEVLETe kim iade edecek itibarını?