Pazar, Ekim 15, 2006

bilmeden yaşamak


bin yıllardır varız. bin yıllardır özgür... kendimize, bize has ve pekçok medeniyete örnek olmuş bir kültürü taşımanın gururuyla. tarihteki her yenilikte, her yeni çağda mutlaka bir rol alacak kadar var olmuşuz. sahip çıktıkça değerlerimize, dilimize, kültürümüze yücelmiş, kalıcılığımıza kalıcılık eklemişiz. o kan dolaşıyor damarlarımızda hala. ama ne biliyoruz kendimizle ilgili? ne yapıyoruz öğrenmek, korumak için?
saçma sapan insanların ağızlarında yok oluyor TÜRK adı. türk kültürünü bilmeden savunanlar yüzünden yok oluyor kimliğimiz. elleriyle kurt işareti yapıp, kurdun türklerde ne anlama geldiğini bilmeyenlerle sızlıyor atalarımın kemikleri. avrupalıyım, aydınım diyerek avrupanın bile gıpta edeceği bir soyu, bir ırkı aşağılayanlarla huzursuz oluyor ruhları. bırakın dünyaya anlatıp, öğretmeyi daha kendimiz bilmiyor, sahip çıkamıyoruz TÜRK adına.
şimdi etrafımda sözde türkçülerle, türklüklerinden utanan sözde aydınlar dolanıyor. hiç kimse farkında değil nelerin yok olduğunun, nelerin kaybedildiğinin.
hayranlıkla izlenen belgesellerde ağızlarını açıp "vay be"lerle karşılanan eski mısır, eski yunan, sümer kültürlerinin nerelerden geldiğini, kimlerden etkilendiğini bilmiyoruz. ne yazık.
lidyalılar parayı bulan medeniyet olarak tarihe geçerken, eski türklerin onlardan yüzyıllarca önce sikkelerle alış-veriş yaptıklarını duymak, bilmek istemiyoruz nedense.
sümerliler yazıyı bulan medeniyet olarak anılırken, yüzyıllar öncesinden kalma türk damgalarının ilk yazılı dile en büyük örnek olduğunu görmekten korkuyoruz nedense.
en eski en güzel dili konuşmanın gururunu yaşamak yerine yabancı kelimeleri kullanarak ölçüyoruz entellektuelitemizi(!).
aslında ne avrupaya ne islam dünyasına boyun eğmiyoruz... çünkü eğebilecek boyunlarımızı kendi ellerimizle çoktan kırmışız.
TÜRKüm demekten utananlara sesleniyorum... emin olun sizin TÜRK olmanızdan da Bilge kağanlar, Kültiginler, Timurlar utanıyor.
ne olarak, kim olarak, nece konuşarak yaşayıp, ölmek istiyorsunuz bilmiyorum ama BEN sizler gibi olmadığım için ne kadar mutlu olduğumu biliyorum.
devam edin ezilmeye, silinmeye... ben sizinle olmayacağım. çünkü ben TÜRKüm!!!


1 yorum:

onbir dedi ki...

İNSAN DEĞİLSİN SEN, TÜRKSÜN!!!