Pazartesi, Eylül 11, 2006

havadan sudan...

konusalım bakalım. konusalım hanımlar beyler. havadan sudan olsunmus sohbetler. olsun bakalım. biraz havadan biraz sudan...
zaten bir araya geldi mi dört beş kişi malumdur sohbetleri...
bazen en büyük politikacıları ceplerinden çıkarırlar ülke yönetiminde
en iyi ekonomisttirler, bi' öyle yapılsa ne işsizlik kalır ne enflasyon.
yemekte tıkış tıkış doldurulmuş tabaklarında arta kalanları iterek bir kenara "açları" konuşurlar. üzülürler. "oysa herkes bişeyler yapsa açlık diye bir sorun kalmaz"ları konuşurlar. bazıları din konuşur. en dogru dindir tabi kendi inandıgı. "inanca saygılı olunmalı." inanmaya görsün bir başkası bir başka şeye. sesler yükselir hatta silahlar bile söze gelir saygıdan diger inançlara. sevgi için oluşmuşlar, var edilmişler, inmişler ya da sadece icat edilmişler. sevgi için. doğrular için. güzellikler için. hepsi ama hepsi. çakıl taşına da tapsa bir insan, insandır. inanmıştır. o çakıl taşına sıgınır korktugunda digeri tanrısına. o çakıl taşına yalvarır sevdikleri için, digeri tanrısına. ama insan insanı en cok "inanç"la yok etmiştir. savaşları kınarken bile kavga ederek kınarız. "kan dökülmesin artık yeter"i kanla yazarız.
he bi' de güncel sohbetler vardır. o an orda bulunan herkesin bildigi bir isim olmalıdır özne. bazen bir arkadasları, bazen de bir sanatçı ya da bir sanatçımtrak. onun hayatı oluverir birden hayatları. evliligi boşanması aldatması... hep beraber yaşanır. grupça. "ben olsam"lar uçuşur havada. hem de o an kendileri bile değillerken
daha neler var "havadan sudan" denilen başlık altına toplanmış boş kelimelerden oluşan. ama ne hava boştur ne de su. onlarsız kalabilir mi insanoğlu?
boş verin arkadaşlar... boşverin konuşmayı. ya güzellikleri konuşun ya da kınadıklarınızı konuştuktan sonra durdurmak için bişeyler yapın. yaptıgınız şey "hiç birşey"miş gibi görünse de.
ve inançları konuşmayın asla. herkes kendinde yaşasın inancını. herkesin doğrusu kendinde, hatasıyla yanyana eşlik etsin kendisine.
bir şeyleri gerçekten değiştirmek düzeltmek isteyenler varsa eger aranızda, biliyorsunuz ben nerdeyim. hadi gelin.
boş konuşmayalaım hanımlar beyler...
bir şeyler yapalım...
gelin hadi!
hadi!

Hiç yorum yok: