Cumartesi, Şubat 10, 2007

ayy milliyetçiymiş aşağılık yaratık, kıt beyinli kafatasçııı ayyy(!)


herkesin fikri kendine. her insana saygım "insan" olduğundan. ancak "ben de hrant dink'im, ben de ermeniyim" saçmalıkları da abartıya kaçtı.
insanı sevmek ayrı bi'şey. canlıları sevmek zaten yücelik derim ben. hani "yaratılanı severim yaratandan ötürü" yüceliği.
ancak bazı gerçekler var ki görmemekte ya da görmek istememekte direniyoruz.
her millet, aynı kültüre aynı değerlere aynı tarihe sahip olduğundan "millet" yakıştırmasını almıştır. ve kimse ama hiç kimse, eğer mantıklı düşünüyorsa, herhangi bir istenmeyen olayda ortak bir geçmişe sahip olduğu kişilerin yerine "ben aydınım" diyerek bir başka milletten olana öncelik veremez. vermez. çünkü "aydınlık" bu demek değildir. aydınlık "ben türküm ama ermenilere de saygı duyarım" demektir.
hrant dink benzer bir olayda "ben hasan mustafayım, ben türküm" der miydi sizce? üzüntüyü dile getirmeyi, bi' yanlışı kınamayı bile beceremiyoruz "özentilizm" merakımızdan.
insan haklarına saygı "insan haklarına" saygıdan geçer. o insanmışım varsayalımla olmaz. aydınlanılmaz. bir yere varılmaz. hele hele bu uğurda kendi kültürünü eleştirip aşağılamak olabilecek en cehalete örnektir. en cahillik. en saçmasapanlıktır. mantıksızlıktır. salaklıktır. tüm yabancı aydınları bir okuyup inceleyin. önce nasıl kendi kültürlerini özümsemiş ve saymışlardır. saymışlardır ve sayılmalarını sağlamışlardır. sen kendin daha kendini aşağılarken başkalarının gözünde nasıl yücelmeyi beklersin ki...
"milliyetçilik geliyoooor, kaçıııın" önce bir milliyetçilikle, katilliği, düzenbazlığı, sahtekarlığı, hırsızlığı, namussuzluğu ayırdetmesini öğrenin. korkulacak bi'şey varsa o zaman hep beraber korkalım. katiller, namussuzlar, hırsızlar her ideolojide olabilirler ve varlar da.
tüm bunlardan sıyrılın. kurtulun ve kültürünüzü, dilinizi, tarihinizi öğrenin önce. sahip çıkın. eğitin kendi insanınızı. sonra görün bakalım "ben hrant dinkim, ben ermeniyim" demeye gerek kalır mı bu ülkede aydın(!) olmak için.
"at gözlüğü takmayın" diyen körlere sesleniyorum biraz ya biraz tanıyın kendinizi. kendinizi sevmeden başkalarına sunduğunuz sevgiler zaten YAPMACIKTIR unutmayın.
resimde gördüğünüz insanı kaçınız tanıyor ya da biliyor ki? oysa O'nun "insan hakları" için yazıp söylediklerini yüzlerce hrant dink biraraya gelse yazıp söyleyemez.
ben de üzüldüm ben de kınadım ben de hırslandım bu iğrenç cinayet karşısında. ama "ben türküm" ve bu da en büyük gururum

2 yorum:

fendalinka dedi ki...

hepimiz Atatürk'üz, hepimiz Türk'üz

edi.ben dedi ki...

harikasın fendalinka öptüm seni en kocamanından :)