Cuma, Mayıs 18, 2007

erkek büyüktür dişiden, yok yok dişi büyüktür erkekten... yok ya erkek eşittir dişi... eee geçiniz effennim geçiniz bunları yahu!!!


hay çenem düştü zaar. yazasım tuttu frutti :P dişisel takipçilerimden gelen yoğun talep nedeniylen "erkek figürü" koydum. zira biraz da bizim gözümüz gönlümüz bayram etsin dediler. (oldu mu gülizciim, he he ;))
zati bu ülkede ve hatta dünya genelinde biz kadınları düşünen kim? tüm eylemler erkeklere. hiç mayo reklamı afişinde bi' erkek görülmüş müdür acep? :P
zavallı sefil köle isaura modundan çıkamıyoruz bi' türlü. her bi'şeye koştur dur. bi' organ farkı nelere sebebiyet veriyor ncik ncik ncik!!!
halbuki dolaylı da olsa "güç bizdeeeee shiraaaaaaa" ama gel gör ki eşitlik dediğimiz garipsel yaklaşım sadece dışımızdaki canlılarda mevcut. hatta dişilerin yüce olduğu canlı türleri bile var ki; bkz: kapkara dul örümceği... gerekli işlemi yaptıktan sonra yiyor adamı afiyetlen :P.
bizcileyinler genelde "yenilen" modundayız. yiyorlar yiyebildikleri kadar. maşallah yenilmekten pek de şikayetçi değiliz bizler de. alacaksın çatalı bıçağı... oh... kesip kesip yiyeceksin vallaaa :)
ama nerde biz de o yüzsüz yüreeeek?
neyse işte budur olay. nesne mesne mesaneden ibaret görülüyoruz diye şikayet edeceğimize, objelik yapışkanını atsak ya üstümüzden. yüklem de özne de bizden oluverse fena mı olur feminen dostlarım he sorarım size?
aynıyız, insanız... aynı talepler ve arzlar mevcut içimizde. ne diye erkeklerinki doğal bizlerinki ayıp ola ki? "kadın kısmının elinin hamuru" derler, ahçıların (aşçıların :)) %90ı erkektir ama. hangimizin eli daha hamurlu he?
herşey bizde söyleyeyim de. hepimiz kulak ardı etsek bi' süre "auvvvv" deyişleri, zamanla alışılır nasılsa, doğal olana, olması gerekene. cinsel, işsel, mesleksel, dilsel, gezisel, evrensel sınırları aşma vakti... heeeey bilim genleri çözüyor, dna'lar çözüldükçe çözülüyor... biz halaaa xx kromozomlarıyla xy kromozomlarını tartışıp nefes tüketiyoruz. "tüüü" bize. gerçekten de "tüüü"...

6 yorum:

zihni örer dedi ki...

Evet,
Tarihte kısa süren anaerkil dönemi saymazsak, pazu gücünün bilgi ve yaratıcılıkla bir ters orantılılığı günümüzde de vardır. Ama tarihteki pazu gücü ve "paçaarası" egemenliği, feminizm hareketiyle birlikte, bu egemenliği,
"hayalgücü, dikkat, küçük ayrıntı işkencesine dayanıklılık ve hepsinden önemlisi de CAZİBE dediğimiz dişilik" ile paylaşma eğiliminde olduğu anlaşılıyor.
Ama acımasız kapitalizm, bunun da açıklarını yakalamış ki, kadını yine meta olarak vitrinlere koymak kadar anlamaktadır kadın hakkını....
bu önemli konuda çok yazmak isterdim ama....
mutlukal edi.ben.

edi.ben dedi ki...

kesinlikle sevgili zihni örer. yazmakla bitmeyecek çok şey var yazılması da gereken...
sen de mutlu kal hep ama "en" hep :)

onbir dedi ki...

XX XY dedin de :)))

XXX Super Disiliktir.

Kac tane Super kadin taniyorsun?

Ben sayayim:

Annem
Ablam
Karım

nasil ama? :)

Muck sana Harikulade Avrat seni

edi.ben dedi ki...

ehe :) süper adamın süper annesi, süper ABLASI süper de karısı olur tebiii...
canımsınnnn muckkkkkkkk!!!
hostes ne avradıydı bu arada yeni türkçe kelimeler baabında???...
bişi bişi bilmem ne avradıydı da neydiii, kafama takıldı şincik...
mucuk en güzel gözlü erkeğe...

gaykedi dedi ki...

nakhar duymasin ama, resimde hoşmuş hani :)

edi.ben dedi ki...

>:( neeee!!! hmmmmm!!!!
:P hoş ama ya hoş işte! Ofş :P