Cuma, Ocak 05, 2007

bugün 5 ocak Uğur'um... 5 Ocak


gitmeseydin ugur'um, terk etmeseydin bizi, bugün sana "iyi ki doğdun" diyecektim, diyecektik. "İYİ Kİ DOĞDUN UĞİ'M" nice yıllara'sız iyi ki doğdun. iyi ki vardın. iyi ki güldük seninle doyasıya. iyi ki dertleştik. iyi ki dört kuzen, iyi ki "biz" olduk. iyi ki vardın. iyi ki varsın.
kalsaydın bizimle,acele etmeseydin o nasıl olsa gidilecek yere gitmek için, 28din bugün. 28. sen haksızlık ettin bu sayıya oysa. 24ten sonrasını hiçe saydın. 25, 26, 27, 28, 29...... 64... daha çok sayı vardı halbuki. dünya dönmeye devam ediyor çünkü. ve her dönüşü yeni bir sayı bizlere. her dönüşünü sayıyoruz ne hikmetse. hatta o döndükçe biz seviniyor, kutluyoruz. o, güneşi tavaf ettikçe biz yıllanıyoruz, yaşlanıyoruz. ve yaşlanmalarımızı kutluyoruz Ugi'm, ne gülünç di mi?
sensiz kaldığından beri dünya, sensiz kaldığımızdan beri bizler, gece ve gündüzlerimize devam ediyoruz hiç durmadan. herşey aynıyken herkes değişiyor. ve gözyaşları, "of"lar yaşımızla birlikte büyüyor, artıyor.
belki de bu yüzden, kahkahalarının sayısı hala gözyaşlarından çokken gittin. belki de bu yüzden aldı seni bizden hayat. gülmek sana çok yakıştığından... gülüşlerinin en bol zamanındayken gitmen belki de bu yüzden Uğur'um.
hayallerin vardı, eminim gitmek istemedin. sevdiğinin kollarındayken neden gittiğine bir anlam veremedin eminim. bizim canımızı acıtmak istemedin eminim. dünyanın güneş etrafı turlarına eşlik etmek istedin, eminim. geceleri gündüzleri yaşamak, solumak istedin. diğer sayılarla tanışmak istedin, haksızlık etmen kasıtlı değildi, eminim. eminim Ugi'm eminim. biliyorum...
bekle Uğur'um, gelince yanına beraber sayarız dönüşlerini dünyanın. "yaşarken" sayanlardan tek farkımız, gözyaşlarımızın, hüzünlerimizin, acılarımızın olmaması olacak ne güzel.
bekle kuzen, gelince beraber sayacağız...
seni çok seviyorum
"İYİ Kİ DOĞDUN KUZEN İYİ Kİ..."















Hiç yorum yok: