Pazar, Temmuz 22, 2007

bu size, sevgili zihni örer... bizim kültürümüzden, bizim felsefemizden çok tanıdık gelecek bir ezginin üzerine yapmış Loreena'M :)

2 yorum:

zihni örer dedi ki...

Dünyalar şirini edi.ben:)

Bir insanın ten kokusu, hücrelerinden sızan kimlik sıvısıdır. Birbirini aşk ile seven çiftler, bu kokunun tiryakisi olurlar zamanla. O koku karşı cinste başka bir "mutluluk salgısı" denilen bir sıvı üretir(miş). Hasretliklerde ilk aklan gelen şey, bu koku imiş. Artık, aşk yerini kaygılardan temizleyip, bu kokunun sarhoşluğuna yöneltirmiş. İşte sürekli aşk, asil aşk buymuş.
Evet budurrr:)) var mı itirazı olan?
Bunlar nerden geldi aklıma da yazdım? Valla bilmiyorum, geldi işte, başka bir şey yazacaktım, sizin asilliğinizle ilgili, ama konu buraya çekti. Buradan nasıl atlayabilirim şimdi asıl konuya?
...
İç dünyasının zenginliğini anlamak için, ten kokusuna gerek olmuyor insanın. Bu sanalda, hissettiklerini, duyduklarını, önemsediklerini yazıyor zaten. Kimse senaryo üretmiyor.

İşte edi.ben, inan sayfanda nefes alıyorum, rakımı yüksek tepelerin oksijeni gibi hem de…

Aslı konunuz neydi? Sufi müzik ve sanırım Macar müziğiydi ekrandaki. Oryantali nasıl da sufii duygusallığa dönüştürmüş:) Klipteki gösteriler de insanı aynı yöne doğru ister istemez sürüklüyor.
Ermeni ve Yunanlılarla ortak ezgilere sahibiz de, Macarlarla da mı acaba..? yoksa sadece alıntı mı?

Teşekkür ediyorum, aldım, kabul ettim SEVGİLİ HOCAM: Şu doçentlik kariyeriyin müjdesini de bir alsaydım:)
Sevgiler ve de saygılar.

edi.ben dedi ki...

aslında bu klip bu şarkının değil sevgili zihni örer... daha doğrusu bu şarkının klibi yok. mevlanadan esinlenip yapmış... mevlana asıl kökeninde bu marçanın... mevlevilik... ve evet sufilik :)
ne güzel bir müjde olurdu doçentlik müjdesi ama daha zamanım var sanırım, torpilsiz bu kadar hız yapabiliyorum ne acı ki :)
siz de mutlu kalın...